De Ganzenhoeve V.o.f.
Ganzenweg 9 - 4041 AX - Kesteren
E-mail: info@zorgboerderij-deganzenhoeve.nl
Tel. 06 - 2384 6703 / 0488 - 48 13 23

Inspraakmiddag voor de ouders!

De Ganzenhoeve organiseerde op zaterdag 29 juni 2013 een inspraak moment voor de ouders van de deelnemers van de Ganzenhoeve. Broertjes en zusjes mochten meekomen.

Ouders kregen de gelegenheid om hun inspraak te geven over het reilen en zeilen op de Ganzenhoeve. Enkele weken van te voren ontvingen alle ouders een uitnodiging. Tegelijk zou er de mogelijkheid zijn voor de broertjes en zusjes van de deelnemers om eens te komen kijken wat hun broertje of zusje doet op de Ganzenhoeve. Voor deze bijzondere middag was er een springkussen aanwezig. Een heel creatief luchtgebeuren met allerlei leuke obstakels om te bewegen en te spelen. Marieke, Nelleke en Johanna zorgden voor de 23 kinderen. Terwijl de ouders onbezorgd konden luisteren wat de zorgboer en boerin hen te vertellen hadden. Na de inloop met koffie en fris verwelkomde de zorgboer het gezelschap, las een stukje uit de Bijbel en ging voor in gebed. Vervolgens vertelde hij wat het programma van de middag zou zijn. Eerst het inspraak moment, daarna koffie,  gevolgd door een presentatie over Aloë Vera producten. Om 15.45 zou de middag worden afsluiten. Daarna was er nog een informeel samenzijn. Lekkere hapjes en drankjes stonden klaar.

Ouders hadden niet veel in te brengen. Er was de mogelijkheid van het (anoniem) indienen  van vragen en opmerkingen. Eén persoon maakte daar gebruik van door te vragen hoe het met de brandveiligheid en ontruimingsoefeningen zat. De Ganzenhoeve heeft een protocol waarin deze zaken geregeld zijn. In een map wordt bijgehouden wanneer er een oefening heeft plaatsgevonden. Kinderen worden regelmatig gewezen op het punt “veilig spelen en veilig werken”. In het kwaliteitssysteem van de Ganzenhoeve worden deze zaken ook omschreven. De Ganzenhoeve had ook enkele praktische vragen. Ouders kregen van deze  middag een verslag waarin de punten nauwkeurig omschreven zijn. Fijn om zo samen met de ouders van gedachte te kunnen wisselen.
Tijdens de presentatie van de Aloë Vera Producten was er goede aandacht. Hoewel het toch best warm weer was, bleven de aanwezigen geboeid luisteren wat Annemarie de Jong (van Aloë Vera Producten) te vertellen had. Er zijn namelijk producten, op natuurlijke wijze geteeld, geoogst en verwerkt in dranken, die heilzaam zijn bij allerhande klachten. Op het gebied van moeheid en energie tekorten  maar ook producten die kunnen  helpen concentratie- problemen op de lossen. Na de presentatie was er gelegenheid tot het stellen van persoonlijke vragen.
Nadat de middag werd afgesloten bleven de ouders lekker met elkaar napraten. Er was voldoende te knabbelen. Lekkere gehaktballen, zelf gedraaid en gebraden. Kinderen kregen géén snoep maar andere verantwoorde lekkernijen. Iedereen ging voldaan naar huis. Ouders vertelden, dat zij het als heel goed hadden ervaren om zo met elkaar een middag op te trekken. Samen delen en uitwisselen van ervaringen. De kinderen hebben het heel goed gedaan. Zo’n grote groep, zoveel verschillende kinderen, die zo fijn met elkaar hebben gespeeld. In saamhorigheid.

De ouders, maar ook de dames Marieke, Johanna en Nelleke en de zorgboer en boerin zien terug op een fijne leerzame en gezellige middag.
Ga terugBekijk alle foto's