De Ganzenhoeve V.o.f.
Ganzenweg 9 - 4041 AX - Kesteren
E-mail: info@zorgboerderij-deganzenhoeve.nl
Tel. 06 - 2384 6703 / 0488 - 48 13 23

Week van de opvoeding 2016

Week van de opvoeding 2016.
Kinderen van de Ganzenhoeve lieten zaterdag zien wat zij geleerd hadden in de achterliggende maanden over het thema:”contact”. Hoe makkelijk is het om op een goede manier contact te maken? Of hoe moeilijk is dit soms?
Zaterdag 8 oktober lieten de kinderen van zorgboerderij de Ganzenhoeve zien wat zij in de achterliggende maanden geleerd hadden over het maken van contact.
Samen met Dick Middag, hondentrainer uit Rhenen, trainden de kinderen met de honden van de Ganzenhoeve en ook met hun eigen hond. En wat honden kunnen leren kunnen mensen ook. Zo leerden zij van elkaar. Het kind hoorde van de trainer wat het moest doen. Daarna volgde de opdracht naar de hond. Heel mooi om te zien, dat bij het roepen van de naam van de hond, gevolgd door een duidelijk commando of opdracht, de hond hier naar leerde luisteren. Bij een goed resultaat volgde daar direct een compliment op. Een aai over de kop en een vriendelijke woord. Braaf! Op zijn beurt leerde de hond te gehoorzamen.  Een geweldige wisselwerking. Er groeide een goede relatie tussen mens en dier. Maar ook het welbevinden van de kinderen werd versterkt.
Nadat de kinderen hun demonstratie hadden afgerond mochten de ouders het ook proberen. Sommige ouders vonden het moeilijk terwijl het bij andere ouders ook goed lukte. Zij waren verbaasd hoe goed de kinderen met de dieren konden omgaan.
Wat was de les, die zij leerden?
·         Heb geduld!
·         Wees consequent
·         Geef op tijd een compliment!
·         Eerst relatie!
·         Dan prestatie!
 
Ga terugBekijk alle foto's