De Ganzenhoeve V.o.f.
Ganzenweg 9 - 4041 AX - Kesteren
E-mail: info@zorgboerderij-deganzenhoeve.nl
Tel. 06 - 2384 6703 / 0488 - 48 13 23

2017 in vogelvlucht

2017 in vogelvlucht

In 2017 hebben we niet veel op de website geplaatst maar doen het nu in 1 keer.

Paardjes

In juni werden er 5 mini paarden gekocht. Vier merries en 1 hengst. De dieren zijn erg mak en worden regelmatig door de kinderen geborsteld. Ook het uitmesten hoort bij de verzorging. Al met al nuttige en leuke activiteiten.

Lammeren

In de zomer arriveerden er 8 schapen en 1 ram. Nu bestaat het koppel uit 12 wollige dieren. Die hopelijk in 2018 voor nakomeling zorgen.

Van 2 naar 4 zorgboeren

Door uitbreiding in de vof heeft de Ganzenhoeve nu 4 zorgboeren. Marinus en Marieke Berends versterken onze groep. Het jonge geslacht hoopt in de toekomst de Ganzenhoeve voort te zetten. De continuïteit van de Ganzenhoeve is naar menselijke maatstaven nu gegarandeerd.

Hooien

In de zomer hebben de kinderen meegeholpen met hooien. Nadat het gras gemaaid was mochten ze meehelpen maar ook spelen. De oogst was groot. Een hele berg hooibalen, die samen met de kinderen naar binnen is gebracht.
 

Week van de opvoeding 2017

7 Oktober was het zover. Ouders en  grootouders kwamen op de Ganzenhoeve om te zien en te horen wat er in de achterliggende maanden door de kinderen gedaan was met het thema “buiten de lijntjes kleuren”.
Heel knap hoe de kinderen zelf hebben nagedacht wat dit thema inhoudt. Eerst namen ze het  heel letterlijk maar langzamerhand kwamen ze erachter, dat het ook te maken heeft met hoe men zich gedráágt. Wanneer je dingen doet, die niet volgens de regels zijn, kleur je óók buiten de lijntjes. Door rollenspel werden de kinderen zich hiervan bewust.
Tijdens de open middag op 7 oktober moesten de ouders eerst tussen rood/witte lijnen door om bij de ontvangstruimte te komen. Sommigen kozen de kortste weg en stapten over de lijnen. De kinderen hadden er plezier in, dat ze ontdekten, dat de ouders ook wel eens buiten de lijntjes gaan. Door het samen bezig zijn  ontdekten we ook, dat er positieve kanten aan het “buiten de lijntjes kleuren” zitten. Een ondernemer doet ook wel dingen waarvan een ander zou denken “dat durf ik niet”.  Of wanneer iemand iets moois doet, wat anderen totaal niet zouden verwachten. De kunst en uitdaging aan ouders en opvoeders is om het totaal plaatje te helpen inkleuren.
De kinderen lieten de ouders zien, dat de paardjes van de Ganzenhoeve ook heel goed bínnen de lijntje konden lopen. De dieren liepen gehoorzaam het uitgezette parcours door. Het was een gezellige en leerzame dag.

Oliebollen bakken

Inmiddels is het een traditie geworden om aan het einde van het jaar met de deelnemers van de Ganzenhoeve oliebollen te bakken… én te eten. Iedereen heeft genoten.

Ouderinspraak

De ouders zijn twee keer bijeen gekomen voor de ouder inspraak. In juni en in december. De opkomst was niet groot. Ouders geven aan, dat zij tijdens de evaluatie voldoende gelegenheid krijgen om hun zegje te doen. De Ganzenhoeve is echter verplicht om minimaal 2 keer per jaar de ouders “op te trommelen”.

 

Ga terugBekijk alle foto's